Una idea guardada en un calaix esdevé la iniciativa solidària Vi per Vida.

"Jo sempre he volgut fer una aportación a això, a la investigació contra la metàstasi, pel meu pare. I a mitjans de febrer el doctor Joan Massagué va fer aquell gran anunci, que havia descobert com s’originen. Així que li vaig escriure un correu, el vagi felicitar i li vaig explicar com havia mort el meu pare. Li vaig dir que volia fer un tast solidari, que estava al món del vi i que havia vist exemples de tasts, i que volia donar tot el que recaptés a la seva investigació."

De la passió pel vi i de la sentida mort del seu pare quan ell només tenia onze anys, el sommelier Xavier Ayala n'ha gestat la iniciativa solidària Vi per Vida per recaptar donatius destinats a la recerca per combatre la metàstasi del càncer. Contribuir als avenços de la ciència "era una idea que tenia guardada en un calaix" i que ara ja té forma. I certament una forma original: un tast de vins.

Amb un petit donatiu, mínim de 5 euros, els participants podran tastar sis vins i contribuir, amb aquests fons recaptats, a posar un petit granet de sorra en el finançament de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona IRB. El pare d'en Xavier va morir de metàstasi, provocada per un càncer de pulmó derivat del tabaquisme. I per això, en Xavier i tota la seva família Ayala Cots han constituit l'associació Vi per Vida amb el propòsit de multiplicar accions relacionades amb el món del vi i destinades a recaptar fons. L'objectiu és que el laboratori de l'IRB, on es desenvolupen projectes avalats per l'investigador Joan Massagué, cofundador del centre amb Joan Guinovart, el seu director, disposi dels mitjans necessaris per seguir amb els seus avenços.


La família Ayala Cots

familia.jpg

Montserrat Cots
Amor Ayala Cots
Mercè Cots
Francisco Cots
Xavi Ayala Cots

Magí Cots


Amics que ens ajuden

Fina Gil
Quim Turon
audiovisuals i web


Amics que ens donen suport

Aquests són alguns dels bons amics que ens han deixat el seu missatge de suport gravat en vídeo per fer-ne difusió i que ens encoratgen a persistir en el projecte:

Pilarín Bayés, ninotaire
David Carabén, cantant de Mishima
Elisabet Carnicé, comunicadora
Quim Casellas, cuiner
Maria Casellas, cap de sala
Judith Cercós, sommelier
Mariví Chacón, periodista
Ton Colet, sommelier
Oriol Cruz, actor
Maria Cunillera, castellera
Biel Duran, actor
Quim Fàbrega, fotògraf
Joan Fusalba, dissenyador gràfic
Joan Lluís Gómez, sommelier

Carles Gómez, cantant de Lexu's
Joan Guinovart, investigador
Carlos Latre, actor
Jordi Llavina, escriptor
Àlex Màrquez, pilot de motos
Quim Masferrer, actor
Joan Massagué, investigador
Bruno Oro, actor
Àlex Pairó, sommelier
Òscar Pérez Dolz, periodista
Eduard Pié, vinater
Joan Roca, cuiner
Josep Roca, sommelier
Jordi Roca, pastisser
Carme Ruscalleda, cuinera
Carola Sitjas, sommelier
Nati Soler Alcaide, poeta

Institucions


Cellers


Empreses


IRB10.jpg

L'IRB Barcelona

L’IRB Barcelona és un centre d’investigació de renom internacional dedicat a entendre qüestions fonamentals sobre la salut i les malalties humanes. Va ser fundat l’octubre de 2005 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona (UB), i es troba ubicat al Parc Científic de Barcelona (PCB). El director de l'Institut és el professor Joan Guinovart i el director adjunt el doctor Joan Massagué.

Els objectius de l’institut inclouen dur a terme una recerca multidisciplinària d’excel·lència en un marc entre la Biologia, la Química i la Medicina, oferint als seus membres, estudiants i visitants una formació d’alt nivell en l’àmbit de les biociències. També oferim un component d’innovació mitjançant la transferència activa de tecnologia com a un benefici envers la societat, així com la participació en un diàleg obert amb el públic mitjanant activitats de participació i educació.

El Comitè Científic Assessor de l’IRB Barcelona està composat per líders mundials en biomedicina, i es reuneix regularment per avaluar i guiar l’IRB Barcelona en la seva estratègia científica i institucional. El Comitè avalua periòdicament els nostres grups de recerca seguint estàndards internacionals.

Un Comitè Assessor Empresarial d’experts provinents del món farmacèutic, inversor i acadèmic també contribueixen a identificar les millors estratègies per transferir els resultats de l’IRB Barcelona en un valor real per a la indústria i la societat i detectar oportunitats empresarials.

La recerca es duu a terme per part de 23 grups de recerca, que estan organitzats en 5 programes interdisciplinaris. Cada programa inclou diversos investigadors amb interessos científics comuns. Les àrees de recerca han estat estructurades per ser altament interactives, fomentant la interdisciplinarietat per mitjà de la combinació de la Biologia Molecular moderna, la Genètica clàssica, la Bioquímica, la Biologia Estructural, la Bioinformàtica, la Biologia de Sistemes, la Microscòpia Avançada, la Genòmica i la Proteòmica.

L’IRB allotja al voltant de 450 persones, entre investigadors, tècnics i personal de suport, provinents de 35 països, que comparteixen el repte de contribuir a l’avenç de les ciències biomèdiques mitjançant la investigació, millorant així la qualitat de vida de la societat aplicant els avenços en aquest camp.


Institute for Research in Biomedicine
(IRB Barcelona)

Parc Científic de Barcelona
C/ Baldiri Reixac 10
08028 Barcelona

Tel: +34 93 402 02 50
Fax: +34 93 403 71 14
info@irbbarcelona.org
www.irbbarcelona.org 

Contacte