Una idea guardada en un calaix esdevé la iniciativa solidària Vi per Vida.

"Jo sempre he volgut fer una aportación a això, a la investigació contra la metàstasi, pel meu pare. I a mitjans de febrer el doctor Joan Massagué va fer aquell gran anunci, que havia descobert com s’originen. Així que li vaig escriure un correu, el vagi felicitar i li vaig explicar com havia mort el meu pare. Li vaig dir que volia fer un tast solidari, que estava al món del vi i que havia vist exemples de tasts, i que volia donar tot el que recaptés a la seva investigació."

De la passió pel vi i de la sentida mort del seu pare quan ell només tenia onze anys, el sommelier Xavier Ayala n'ha gestat la iniciativa solidària Vi per Vida per recaptar donatius destinats a la recerca per combatre la metàstasi del càncer. Contribuir als avenços de la ciència "era una idea que tenia guardada en un calaix" i que ara ja té forma. I certament una forma original: un tast de vins.

Amb un petit donatiu, mínim de 5 euros, els participants podran tastar sis vins i contribuir, amb aquests fons recaptats, a posar un petit granet de sorra en el finançament de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona IRB. El pare d'en Xavier va morir de metàstasi, provocada per un càncer de pulmó derivat del tabaquisme. I per això, en Xavier i tota la seva família Ayala Cots han constituit l'associació Vi per Vida amb el propòsit de multiplicar accions relacionades amb el món del vi i destinades a recaptar fons. L'objectiu és que el laboratori de l'IRB, on es desenvolupen projectes avalats per l'investigador Joan Massagué, cofundador del centre amb Joan Guinovart, el seu director, disposi dels mitjans necessaris per seguir amb els seus avenços.